duminică, 3 ianuarie 2010

Jucariile si inteligenta emotionala la copii

Importanta jucariilor in dezvoltarea psihologica si emotionala la copii

Timpul de joaca este o parte fundamentala pentru dezvoltarea unei copilarii. Copii se joaca intr-o varietate foarte mare de moduri si cu diferite jucarii. Fiecare activitate are un efect diferit in dezvoltarea copilului. Jucariile si alte accesorii pentru joaca, au un rol important in acest proces de dezvoltare. Copii s-au jucat cu jucarii de-a lungul timpului si in orice cultura, deci putem observa dezvoltarea conceptului de jucarii inca din timpuri vechi. Jucariile de asemenea i-a ajutat pe copii sa se joace unul cu altul, si astfel sa se dezvolte in domeniul inter relational. Jucariile de asemenea, au un rol important in dezvoltarea capacitatilor mentale, psihice, emotionale si de relationare.Jucariile sunt importante in dezvoltarea fanteziei prin creativitate, un alt lucru important in cazul copiilor. Jucariile concepute special pentru joaca imprejurul casei sau de exterior, sunt importante si joaca un rol principal in dezvoltarea sanatoasa a copilului. Copii castiga si isi contruiesc o fundatie foarte sanatoasa prin a invata sa se joace.


De asemenea timpul de joaca este un timp de amuzament si frumos, care copii il astepta cu drag. Lucrul acesta este deosebit de important deoarece se combina dorinta de a invata sub aspectul jucariilor, ceeace face ca jucariile mai ales cele cu scop educativ sa fie deosebit de importante in aspectul invatarii. Copiilor le mai plac jucariile din cauza ca ii ajuta sa descopere lucruri noi si ii stimuleaza pentru a fi mai creativi si sa isi exercite gandirea. Acest lucru de asemenea ajuta mult la dezvoltarea capacitatilor mentale si a dezvoltarii gandirii. Cateva sfaturi pentru a cumpara jucariile potrivite copiilor dumneavostra.

2 comentarii:

  1. Interesant articolul!

    Daca tot a venit primavava si putem iesi mai mult pe afara sa ne relaxam, va invitam sa participati la campania desfasurata pe blogul CautaBona.ro, destinata parintilor bloggeri, unde puteti castiga 3 invitatii la Zilele Dinozaurilor. Cu siguranta va veti simti excelent, iar copiii vor putea admira dinozauri in marime naturala. Pe blog gasiti mai multe detalii: http://www.cautabona.ro/blog/?p=243

    RăspundețiȘtergere
  2. Exetrmely helpful article, please write more. Traduceri tehnice

    RăspundețiȘtergere